De Australian Labradoodles

Aan het eind van de 80er jaren kreeg een Australische hulphonden vereniging een aanvraag voor een hulphond voor een blinde vrouw met allergische klachten. Helaas hadden ze hiervoor geen passende oplossing. Men onderzocht de mogelijkheid of er een ras was te fokken die geschikt zou zijn als hulphond maar tevens geen problemen veroorzaakte bij voor mensen die een allergie hebben voor honden. Door middel van een kruising tussen een Labrador en een uit Zweden geïmporteerde poedel werd door Dhr. Wally Conran een nieuw ras gefokt. Hij doopte zijn kruisingen “Labradoodle”. De Australische hulphonden vereniging heeft in een verdere samenwerking met Mevrouw Angela Rutland-Manners verder geëxperimenteerd en uiteindelijk met inkruisingen van enkele andere rassen de Australian Labradoodle wereldwijd geïntroduceerd.

De Australian Labradoodle is een vrolijke en energieke hond. Gemakkelijk te trainen, maar die training is ook zeker aan te raden. Ze zijn zachtaardig, lief voor mens en dier. Rustig in huis. De Australian Labradoodle heeft een vriendelijk, sociaal karakter en daarbij een allergie vriendelijke vacht, die geen rui-periode kent. Kortom; de Australian Labradoodle is een ideale familiehond en uiteraard niet alleen voor mensen met een allergie voor honden.

De Australian Labradoodle heeft een atletisch, gracieus en compact voorkomen en beweegt zich erg gemakkelijk. Een Australian Labradoodle is erg graag in het gezelschap van mensen, maar kan ook goed een paar uur alleen zijn.